Emil Boc – 50 de ani de Învățământ Superior Zootehnic la Cluj-Napoca

June 30, 2018
240 Views

“Am avut plăcerea să fiu prezent la Simpozionul “50 de ani de Învățământ Zootehnic Clujean”, desfășurat vineri, 29 iunie, la Aula Magna “Mihail Șerban” a Universității de Științe Agricole şi Medicină Veterinară din Cluj-Napoca. Evenimentul a fost organizat cu prilejul aniversării a 50 de ani de la înființarea Facultății de Zootehnie şi Biotehnologii.

La simpozion au participat rectorul USAMV Cluj-Napoca dl Prof. dr. Cornel Cățoi, dl Daniel Dezmirean, Decan al Facultății de Zootehnie și Biotehnologii, dl Prof. dr. Valeriu Tabără, președintele Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice „Gh.Ionescu- Siseşti”, dl Claudiu Sorin Roșu Mareș, Secretar de stat în cadrul Ministerului Agriculturii și nu în ultimul rând, dl Daniel Buda, europarlamentar clujean membru al Comisiei pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală în Parlamentul European.

În acest context, am transmis felicitări, în numele comunității clujene, pentru performanțele de excepție ale Facultății Zootehnie şi Biotehnologii și ale Universității de Științe Agricole şi Medicină Veterinară! Orașul nostru este mai puternic datorită prestigiului acestor instituții de învățământ și a mediului universitar clujean în ansamblu.

Am subliniat faptul universitățile clujene reprezintă motorul principal de dezvoltare a orașului și oferă un avantaj competitiv extrem de puternic pentru Cluj-Napoca.

Dacă, așa cum am mai spus, Clujul se definește prin cei 4T – Talente, Toleranță, Technologie, Trust (Încredere) – primul dintre aceste simboluri reprezintă în fapt Universitatea. *Talentele*, anume forța de muncă bine pregătită, capacitatea de cercetare, precum și capacitatea de inovare inter-sectorială au la bază performanța mediului universitar clujean și reprezintă, cu certitudine, un motor de dezvoltare sustenabilă foarte important pentru oraș.” arata edilul clujului Emil Boc

Leave A Comment

%d bloggers like this: