Ziua Naţiunilor Unite pentru administraţie publică

June 23, 2018
508 Views

Ziua Naţiunilor Unite pentru administraţie publică este marcată, anual, la 23 iunie. A fost instituită prin rezoluţia 57/277 a Adunării Generale a Naţiunilor Unite ca o recunoaştere a valorii şi virtuţii serviciului public faţă de comunitate, a contribuţiei administraţiei publice în procesul de dezvoltare, a muncii depuse de funcţionarii publici şi pentru a încuraja, totodată, tinerii să urmeze o carieră în domeniu, indică www.un.org.

Din 2003, a fost instituită ceremonia Premiilor ONU pentru Administraţie Publică, în semn de recunoaştere a excelenţei în exercitarea atribuţiilor în serviciul public. Sunt recompensate realizările şi contribuţiile instituţiilor din administraţia publică ce au condus la sporirea eficienţei şi a receptivităţii serviciilor de administraţie publică pe mapamond.

Anual, este organizată o competiţie pentru desemnarea celor mai bune servicii de administraţie publică oferite la nivelul unei comunităţi, în acest sens fiind depuse candidaturi la Divizia pentru Administraţie Publică şi Dezvoltarea Managementului din cadrul Departamentului ONU pentru Afaceri Economice şi Sociale. Ceremonia este organizată în cadrul unui forum dedicat, organizat în oraşul care primeşte distincţia, potrivit www.publicadministration.un.org.

În 2018, Forumul ONU pentru Administraţie Publică se desfăşoară la Marrakech (Maroc), în perioada 21-23 iunie, având tema “Transformarea administraţiei pentru realizarea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă”. Forumul este organizat de Departamentul Naţiunilor Unite pentru Afaceri Sociale şi Economice în colaborare cu Ministerul Administraţiei şi Reformei Serviciului Civil din Maroc. Evenimentul oferă cadrul necesar miniştrilor şi altor factori decizionali de a discuta asupra modalităţilor prin care poate fi transformată administraţia şi asupra modului în care instituţiile, administraţiile publice şi guvernele sunt organizate şi acţionează pentru a îndeplini Obiectivele de Dezvoltare Durabilă, conform www.publicadministration.un.org. AGERPRES

Leave A Comment

%d bloggers like this: