Festivalul Canepii, iulie 2018

June 23, 2018
1,205 Views

Suntem foarte entuziasmați că Ziua Cânepii se transformă în Festivalul Cânepii în anul 2018.
Anul acesta, gazda celui mai dinamic festival câmpenesc bazat pe educație prin divertisment este Poarta de su’ Feleac la Cluj Napoca, sub atenta îndrumare a lui Gheorghe Capusan, Sebastian Lința și Leontina Prodan.

În data de 27 iulie ne vom întâlni la Muzeul Etnografic al Transilvaniei în Sala Reduta, de la ora 12:20, unde doamna Leontina Prodan și Sebastian Lința împreună cu invitații lor vor dezbate subiectele: Cânepa de la Tradiție, Hrană, Comfort și Sănătate împreună cu țărani, cultivatori, investitori, câneprenori și pasionați.

Sâmbătă și duminică ne vom retrage pe Valea Soporului Cluj Napoca în vecinătatea Muzeului Viu Poarta de su’ Feleac unde ne vom aduna la fântâna cu cumpănă de pe pășune împreună cu Gheorghe Capusan, omul care face posibil acest eveniment extraordinar.
Artiști în frunte cu Ovidiu Lipan Țăndărică și Fanfara 10 Prăjini vor performa pe scenă pentru jucăuși si public, interpretând muzici tradiționale, dar și alternativ folcloric din partea trupei CORBU și Zburătorii în ziua de duminică 28 iulie.

Noi ne dorim ca toți împreună, copii, tineri, adulți și bătrâni să se simtă extraordinar și să împartă experiențe de neuitat.

Vom avea o secțiune de gastronomie tradițională românească, mâncare delicioasă la ceaun, celebra oaie la groapă în stil haiducesc și multe alte surprize timp de 2 zile de poveste.

Vă așteptăm cu inima deschisă să sărbătorim un an minunat împreună și să continuăm să învățăm despre această minunată plantă.
Doamnele ajută!

Leave A Comment

%d bloggers like this: