Lucrări de asfaltare pe drumul județean 109C Fizeșu Gherlii – Sântioana – Ţaga

June 20, 2018
845 Views

Consiliul Județean Cluj informează participanții la trafic și locuitorii din zonă în legătură cu faptul că pe un sector în lungime de peste cinci kilometri al drumului județean DJ 109C Fizeşu Gherlii – Sântioana – Ţaga, cuprins între pozițiile kilometrice 12+500 și 17+600, lucrările de întreținere au intrat în faza de aşternere a covorului asfaltic. Până în momentul de față au fost deja asfaltați aproximativ doi kilometri, pe ambele sensuri de circulație.
,,Îmbunătățirea infrastructurii acestui drum județean va contribui la crearea de noi oportunități de dezvoltare a zonei, cunoscută îndeosebi pentru rețeaua de lacuri de pescuit de agrement, dar nu numai”, a declarat președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe.
Reamintim în acest context faptul că lucrările de întreţinere demarate pe acest drum judeţean la începutul lunii vizează mai multe sectoare de pe un tronson în lungime totală de aproape 38 de kilometri cuprins între pozițiile kilometrice 1+400 și 39+200.
În funcție de nivelul de degradare a căii de rulare, lucrările de întreţinere care se execută pe restul sectoarelor constau în plombări cu emulsie bituminoasă prin stropiri succesive, plombări cu beton asfaltic, aducerea la profil a acostamentelor, completarea de acostamente, desfundarea și curățarea podețelor, șanțurilor și rigolelor, curățarea albiilor de sub poduri şi reparaţii la trotuare cu asfalt turnat.

Leave A Comment

%d bloggers like this: