Ziua internaţională a remiterilor familiale

June 16, 2018
519 Views

Ziua internaţională a remiterilor familiale este marcată în fiecare an la data de 16 iunie, cu scopul de a recunoaşte contribuţia financiară semnificativă a lucrătorilor migranţi, pentru bunăstarea familiilor pe care le lasă acasă şi pentru dezvoltarea durabilă a ţărilor lor de origine, notează site-ul oficial al Organizaţiei Naţiunilor Unite, www.un.org.

Totodată, marcarea acestei zile are scopul de a încuraja atât sectorul public cât şi pe cel privat, dar şi societatea civilă, să-şi intensifice eforturile pentru a maximiza impactul acestor fonduri în ţările în curs de dezvoltare.

Ziua internaţională a remiterilor familiale a fost proclamată de Consiliul de Guvernare al Fondului Internaţional pentru Dezvoltarea Agricolă, la cea de-a 38-a sesiune a acestui for, ce a avut loc în februarie 2015, fiind ratificată de către Adunarea Generală a ONU prin Rezoluţia asupra migraţiei internaţionale şi a dezvoltării, adoptată la 21 decembrie 2016. Proclamarea unei astfel de zile reprezintă o oportunitate nu doar de a recunoaşte eforturile lucrătorilor migranţi la nivel global, ci şi de a consolida actualele parteneriate şi de a crea noi legături între sectoare, pentru promovarea remiterilor la nivel mondial.

Prima zi internaţională a remiterilor familiale a fost marcată la 16 iunie 2015, de către peste 400 de factori de decizie, reprezentanţi ai sectorului privat şi ai societăţii civile, în deschiderea celui de-al V-lea Forum Global al remiterilor şi dezvoltării de la Milano.

Foto : www.un.org

Leave A Comment

%d bloggers like this: