Bogdan Aurescu : Initiativa celor Trei Mari – o contributie regionala europeana la legatura transatlantica

June 16, 2018
385 Views

Iniţiativa celor Trei Mări este ”o contribuţie regională europeană la legătura transatlantică”, a afirmat joi, la ”Black Sea and Balkans Security Forum”, consilierul prezidenţial pentru politică externă Bogdan Aurescu.

Aurescu a amintit că România va găzdui, în septembrie, un summit dedicat acestui proiect şi care are ca obiectiv şi elaborarea unei declaraţii politice pe această temă.

De asemenea, summitul îşi propune şi să demonteze prejudecăţi legate de iniţiativă, a arătat consilierul prezidenţial, punctând că respectivul proiect, ce reuneşte 12 ţări din regiunea mărilor Baltică, Neagră şi Adriatică, a fost descris uneori ca fiind “anti UE” sau un “instrument SUA creat pentru a naşte diviziuni în interiorul Uniunii Europene”.

“Cred că România, în calitate de gazdă a următorului summit, este într-o poziţie bună pentru a demonta aceste argumente, pentru că avem, cred eu, o poziţie proeuropeană de necontestat, dar suntem şi susţinători fermi ai relaţiei transatlantice. Suntem o ţară care are un parteneriat strategic foarte puternic cu SUA”, a punctat el.

Leave A Comment

%d bloggers like this: