Cluj-Napoca, locul ideal pentru inovare și IT. Pentru câteva zile, Clujul e parte a Techsylvania

June 12, 2018
311 Views

“Techsylvania 2018, eveniment dedicat tehnologiei și inovării aflat la cea de-a 5-a ediție, a început astăzi la Cluj. Lideri la nivel internațional în aceste domenii, ingineri, programatori, experți și pasionați de tehnologie s-au reunit la Cluj-Napoca pentru a dezvolta idei, prezenta viziuni și pentru a dezbate soluții cu privire la provocările pe care le întâmpină antreprenorii într-un ecosistem ce se schimbă atât de repede.

În deschiderea conferinței, am avut plăcerea să vorbesc despre orașul nostru și motivele pentru care Clujul este cel mai bun loc pentru inovare și pentru a investi în inovație.

Clujul își consolidează statutul de hub european de inovare și IT, având la bază avantajul competitiv de centru universitar și implicit, talentul existent la nivel local, deci forță de muncă extrem de bine pregătită și creativă. Oamenii sunt astfel în centrul procesului de inovare și dezvoltare, iar acest lucru înseamnă că *toleranța* este esențială. Fiecare trebuie să simtă că Clujul este *acasă*, că avem o comunitate deschisă și incluzivă.

Totodată. un mediu de afaceri sănătos se construiește pe încredere, prin crearea de punți între toți actorii participanți în procesul decizional: administrația locală, cetățenii, sectorul universitar, mediul privat și cel nonguvernamental. În contextul inovării, inițiative precum Techsylvania aduc împreună toți acești actori, conturând un mediu propice pentru găsirea de noi idei și de soluții la actualele provocări. Astfel, este foarte important să facem trecerea de la “ego-sistem” la “eco-sistem”. Cu alte cuvinte, să conlucrăm pentru dezvoltarea comunității noastre, deoarece avem mediul și resursele necesare.

Am prezentat, de asemenea, inițiativele municipalității și proiectele pe care le-am realizat și pe care le avem în vedere din sfera *smart city*, anume proiecte care utilizează tehnologia pentru creșterea calității vieții în oraș, precum și avantajele pe care Primăria Cluj-Napoca le oferă investitorilor care aleg municipiul nostru.

Nu în ultimul rând, am subliniat faptul că, pentru dezvoltarea unui mediu bun pentru startup-uri, pentru inovare și atragerea de noi investitori, este foarte important statutul României de membru U.E. și membru N.A.T.O., partener strategic al S.U.A., Cluj-Napoca fiind locul unde Vestul întâlnește Estul. Astfel, Clujul demonstrează că are „ingredientele” necesare pentru a crea și modela viitorul.” arata edilul clujului Emil Boc

Leave A Comment

%d bloggers like this: