Peste jumătate din software-ul instalat pe computerele din România nu este licenţiat (studiu)

June 7, 2018
330 Views

Peste jumătate din software-ul instalat pe computerele din România, mai exact 59%, nu este licenţiat corespunzător, ceea ce creşte riscul atacurilor cibernetice, potrivit unui studiu BSA, remis, marţi, AGERPRES.

În întreaga lume, organizaţiile folosesc software-ul pentru a-şi îmbunătăţi modul în care fac afaceri, pentru a-şi spori profiturile, pentru a ajunge pe noi pieţe şi pentru a obţine avantaje competitive.

Însă, în cazul în care software-ul nu este licenţiat corespunzător, organizaţiile se confruntă cu un risc semnificativ de a cădea victimă unor ameninţări de securitate care duc adesea la afectarea activităţii de business.

“Organizaţiile din întreaga lume nu beneficiază de avantajele economice şi de securitate pe care le oferă software-ul bine gestionat”, a declarat Victoria Espinel, preşedinte şi CEO al BSA The Software Alliance.

“Companiile ar trebui să aplice programe de management al software-ului (SAM) pentru a evalua şi gestiona software-ul din reţelele lor. Acest lucru, la rândul său, ajută organizaţiile să reducă riscul de atacuri cibernetice care le pot afecta activitatea şi contribuie la creşterea veniturilor”, a adăugat ea.

La nivel mondial, 37% din softuri nu sunt licenţiate, ceea ce este alarmant.

….

Leave A Comment

%d bloggers like this: