Al saselea curs gratuit al Scolii de Arte Cluj, cel de Actorie si Retorica, sustinut de expertul Petre Bacioiu

Dupa primele cinci cursuri gratuite – initiere in pian, acordeon, orga electronica, design vestimentar, decoratiuni interioare, chitara electrica si bass si chitara clasica si folk – Scoala de Arte Cluj, institutie de cultura aflata in subordinea Consiliului Judetean, organizeaza cel de-al saselea curs gratuit al sau. Este vorba de cursul de actorie si retorica sustinut de expertul Petre Bacioiu, care se va desfasura in perioada 11 – 15 iunie 2018, la sediul de pe str. Fabricii de Zahar nr. 51, conform urmatorului orar: luni, 11 iunie – 19.00-21.00; marti, 12 iunie –13.00-15.00;  miercuri, 13 iunie –13.00-15.00; joi, 14 iunie – 11.00-13.00; vineri, 15 iunie –13.00-15.00. Inscrierile la acest curs pot fi facute pe adresa de e-mail a Scolii de Arte Cluj, scoaladeartecluj@yahoo.com.   
Petre Bacioiu este actor la Teatrul National din Cluj-Napoca din anul 1976, cu peste 150 de roluri pe scena si mii de spectacole, in tara si strainatate, cu participari la turnee in peste 20 de tari. De asemenea, detine in portofoliu mai multe experiente cinematografice – productii romanesti si straine – si in media audio-vizuala. Ca o recunoastere a meritelor sale a fost decorat cu Ordinul „Meritul Cultural”, in grad de Cavaler. Pe langa actorie a fost, timp de 20 de ani, cadru universitar atat la Academia de Muzica „Gheorghe Dima”, pe o perioada de 12 ani, cat si la Facultatea de Teatru si Televiziune din cadrul Universitatii „Babes-Bolyai” Cluj-Napoca, pentru opt ani. La Scoala Populara de Arte „Tudor Jarda” raspunde din anul 2009 de cursurile de Actorie si Retorica. Este, totodata, din anul 2008, „Doctor in Litere” al  Facultatii de Litere din cadrul Universitatii „Babes-Bolyai” Cluj-Napoca. Mentionam ca a initiat in teatru si retorica, de-a lungul anilor, sute de studenti si cursanti, la toate unitatile de invatamant la care a fost coordonator.
Prin organizarea acestor cursuri, Scoala Populara de Arte „Tudor Jarda” Cluj doreste ca, la final, participantii sa realizeze daca dragostea si inclinatia lor catre arta sunt indeajuns de puternice pentru a putea fi fructificate in mod organizat, incepand cu toamna anului 2018, in cadrul cursurilor omologate ale institutiei.

Leave A Comment

%d bloggers like this: