Dacian Ciolos : CCR este politizata si ia decizii in sprijinul intereselor PSD de a controla justitia

June 2, 2018
518 Views

Curtea Constituţională este “politizată şi ia decizii subiective, în sprijinul intereselor politice ale PSD de a controla justiţia”, susţine fostul premier Dacian Cioloş, precizând că i se pare oportun un referendum pentru a tranşa în privinţa dorinţei românilor de a continua lupta împotriva corupţiei.

“Curtea Constituţională e politizată şi ia clar decizii subiective, în sprijinul intereselor politice ale PSD de a controla justiţia. Majoritatea actuală din Parlament nu are legitimitate politică să încerce subordonarea justiţiei, nu a fost votată pentru asta. E nevoie de o modalitate prin care cetăţenii să se poată exprima faţă de aceste decizii instituţionale care ies clar din mandatul primit la alegeri. Un referendum mi se pare foarte oportun pentru a tranşa în privinţa dorinţei românilor de a continua lupta împotriva corupţiei”, a scris Cioloş joi pe Facebook.

În opinia sa, este necesară o reformă a statului, care să includă şi o reformă a CCR, în aşa fel încât numirea judecătorilor, funcţionarea şi deciziile Curţii “să nu mai fie deloc sub imperiul presiunii politice sau al intereselor unui partid sau altul”.

“Mişcarea România Împreună/ RO+ pregăteşte astfel de propuneri pe care le va prezenta în Programul Politic al partidului”, a afirmat Cioloş.

Totodată, el consideră că “atacul la statul de drept este dublat de un proces de slăbire a economiei”.

Leave A Comment

%d bloggers like this: