Conferinta de presa cu juriul competitiei TIFF, Hotel Platinia, Calea Manastur nr.2-6, Cluj-Napoca

June 1, 2018
560 Views

Vineri, 1 iunie, ora 10:30, Sala de conferinte a Hotelului Platinia (Str.Calea Manastur 2-6, Cluj-Napoca) :
Stephane Foenkinos este director de casting, a lucrat la peste 60 de lungmetraje si a colaborat cu numerosi regizori de-a lungul carierei sale, printre care Godard si Woody Allen. In ultimii ani si-a indreptat atentia si catre activitatea de regizor si scenarist. Delicacy (2011), a fost nominalizat la doua premii César si lansat in 35 de tari. In 2017 si-au lansat cel de-al doilea film, Gelozia – care va fi proiectat anul acesta la TIFF.

Regizorul Dagur Kari a debutat in 2003 cu Noi Albinosul. Filmul a primit peste 20 de premii la festivaluri din intreaga lume si a fost lansat in peste 30 de tari. Cel de-al doilea film al sau, Dark Horse, a fost selectat in sectiunea Un Certain Regard in cadrul festivalului de la Cannes in 2005. Cel mai recent, Un munte de virginitate, a fost selectat in selectia oficiala a Berlinalei in 2015. A primit trei premii importante la Festivalul de Film de la Tribeca (Cel mai bun film, Cel mai bun scenariu, Cel mai bun actor) si a castigat douasprezece alte premii la alte festivaluri internationale.

Rebecca Lenkiewicz a scris scenariul filmului Ida (Cel mai bun film la premiile Academiei Europene de Film si Oscarul pentru Cel mai bun film strain in 2015) impreuna cu regizonul acestuia, Pawel Pawlikowski. Doua dintre filmele pentru care a fost coscenarista, Nesupunere si Lumina de dupa, pot fi vazute la TIFF 2018!

Vlad Ivanov a terminat recent filmarile pentru rolul principal Victor Ganz in filmul Hier, noua pelicula a regizorului maghiar Balint Keneyres. A avut roluri in trei dintre filmele prezente in cadrul Festivalului de la Cannes in 2016: Toni Erdmann, regizat de Maren Ade, Bacalaureat (Cristian Mungiu) si Caini (Bogdan Mirica).

Regizoarea Agnes Kocsis o obtinut premiul al treilea al competitiei Cinéfondation de la Cannes cu scurtmetrajul The Virus. Fresh Air, primul ei lungmetraj, a fost selectat la aceeasi editie a festivalului in sectiunea Saptamana Internationala a Criticii. Al doilea ei lungmetraj, Adrienn Pál, a avut premiera in mai 2010 in cadrul sectiunii Un Certain Regard a festivalului de la Cannes, obtinand premiul FIPRESCI.

www.tiff.ro

Leave A Comment

%d bloggers like this: