Primele autobuze electrice din Romania circula de azi la Cluj-Napoca!

May 31, 2018
1,250 Views

Primele autobuze electrice din Romania circula de azi la Cluj-Napoca!

Primarul Emil Boc a mulţumit Uniunii Europene, Ministerului Dezvoltării şi Guvernului Elveţiei pentru ajutorul acordat privind achiziţionarea acestor autobuze şi speră ca până în 2025 toată flota de vehicule a CTP să fie electrică. Cel de-al 11 -lea autobuz electric, cuprins într-un contract separat, va ajunge în următoarele zile la Cluj-Napoca.

Autobuzele au fost prezentate, joi, în cadrul unei ceremonii festive, la care au participat primarul Emil Boc, Ambasadorul Elveției în România, Excelența Sa Urs Herren, reprezentanţi ai Ministerului Dezvoltării şi ai Companiei de Transport Public (CTP) Cluj-Napoca.

Ambasadorul Elveției în România, Excelența Sa Urs Herren, a declarat că oraşul Cluj-Napoca beneficiază din acest moment de cele mai moderne vechicule electrice de transport în comun, la care elveţienii pot doar să viseze dacă este să luăm în calcul dotările cu care vin autobuzele.

Trei staţii de încărcare lentă au fost instalate şi sunt funcţionle în staţiile din capăt Gheorgheni, Grigorescu şi Ira. Au perioadă de încărcare 4 ore. Cele rapide, care vor fi 4 sau 5 la număr, în 3 locaţii din oraş, urmează să sosească în 15 iunie şi vor avea o perioadă de încărcare de 10 minute pentru 35 de km. Ele vor fi amplasate de către Solaris acolo unde decide Primăria. Autobuzele vor circula pe mai multe linii, între care 27, 28, 30, 32.

Liviu Neag, directorul CTP Cluj, a declarat că, până la finele anului 2018  alte 10 autobuze vor ajunge la Cluj-Napoca.

 

 

 

 

Leave A Comment

%d bloggers like this: