Preşedintele Klaus Iohannis si Printul Charles au vorbit despre parteneriatul strategic romano-britanic

May 31, 2018
249 Views

Preşedintele Klaus Iohannis l-a primit miercuri, la Palatul Cotroceni, pe Prinţul Charles, cu care a vorbit despre parteneriatul strategic româno-britanic, care are la bază cooperarea intensificată în domeniul economic şi în cel al securităţii, informează un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale transmis AGERPRES.

“Preşedintele Klaus Iohannis a evocat excelenta vizită oficială efectuată anul trecut de către ASR Prinţul de Wales şi a apreciat, încă o dată, dedicaţia şi implicarea Alteţei Sale Regale în activităţi caritabile în România şi în promovarea frumuseţii naturale, a tradiţiilor autentice şi a biodiversităţii mediului rural românesc”, arată Preşedinţia.

În context, preşedintele “a salutat recenta prezenţă a Prinţului de Wales la sediul Institutului Cultural Român de la Londra, pentru a vizita expoziţia care celebrează unicitatea şi extraordinara diversitate a patrimoniului natural românesc, proiect realizat în colaborare cu Fundaţia Prinţul de Wales”.

Cei doi interlocutori au reiterat nivelul foarte bun al parteneriatului strategic dintre cele două ţări, care are la bază cooperarea intensificată în domeniul economic şi în cel al securităţii.

“De asemenea, preşedintele Klaus Iohannis a evidenţiat contribuţia concretă a forţelor armate britanice la asigurarea securităţii regionale”, se mai arată în comunicat.

Preşedintele Iohannis a reconfirmat, totodată, rolul de liant al relaţiei bilaterale reprezentat de comunitatea de români care trăieşte şi lucrează în Marea Britanie. AGERPRES

Leave A Comment

%d bloggers like this: