Tiff.17 : Conferinta de presa Ziua maghiara, joi, 31 mai, ora 11:00, TIFF LOUNGE (Piata Unirii, Cluj-Napoca)

May 31, 2018
352 Views

Conferinta de presa Ziua maghiara

Invitati la conferinta vor fi:

Regizorul Bálint Révész si-a inceput cariera ca actor, in copilarie, dar la maturitate s-a mutat de cealalta parte a camerei. Vine la TIFF cu documentarul Trei bunici/ Granny Project, o investigatie de sapte ani a trei tineri care incearca sa-si inteleaga istoria din perspectiva vietilor iesite din comun ale bunicilor lor.
Éva Gárdos, regizoarea Budapest Noir, ecranizarea best seller-ul lui Vilmos Kondor. Filmul este o incursiune fascinanta in lumea intunecata a criminalitatii si a abuzului de putere de la inceputul secolului XX.
János Szász, regizorul premiat in 2013 la Karlovy Vary si distins cu peste 20 de premii in festivaluri internationale, vine cu cel mai recent film al sau: The Butcher, the Whore and the One-eyed Man, povestea criminala a unui salbatic triunghi amoros.
Regizorul Ferenc Torok vine cu cel mai recent film al sau, proiectat anul acesta la Berlinala. In 1945, doi straini misteriosi descind intr-un catun maghiar, reaprinzand un conflict mocnit.
Proaspat lansat la Festivalul de la Berlin este si Genesis filmului regizorului Árpád Bogdán, premiat in 2007 cu o mentiune speciala la Berlin si invitat special la TIFF.
Balázs Simonyi semneaza filmul Ultra, recent nominalizat la Festivalul de Film de la Sarajevo. Filmul spune povestea unor atleti amatori care se inscriu intr-o competitie de maraton extrem.

www.tiff.ro

Leave A Comment

%d bloggers like this: