TIFF.17 : Filme.Concerte.Expozitii, astazi, 28 mai 2018

May 28, 2018
590 Views

Astăzi, de la 20:30, la Cinema Florin Piersic, cineasta Márta Mészáros va primi Premiul pentru întreaga carieră din partea TIFF.
Ceremonia de înmânare a premiului va fi urmată de proiecția în premieră a celui mai recent film regizat de Márta Mészáros, Aurora Boreală (Aurora Borealis, 2017).
Filmul este întoarcerea după o pauză de aproape opt ani a cineastei care a deschis drumul afirmării femeilor în industria cinematografică maghiară. Pelicula abordează temele care au preocupat-o de-a lungul întregii cariere: condiția femeii în societate, explorarea originilor și a trecutului și efectele regimului stalinist asupra indivizilor. Márta Mészáros este autoare, printre multe altele, a filmelor Adopțiune (Ursul de Aur la Berlin, 1975) și Jurnal pentru copiii mei (Marele Premiu al Juriului la Cannes, 1984), care vor fi, de asemeanea, proiectate în cadrul festivalului.

EXPOZITII : Antik Sándor – “Latent diagrams” si Paul Mureșan – “Ai de capu’ meu”, astazi ,28 mai, program vizitare 10.00-18.00 la galeria Quadro 21, curator: Sebestyén Székely.

CONCERTE : CINE-CONCERT: FANTOMA DE LA OPERĂ ACOMPANIAT LIVE DE SAMUEL LIÉGEON, Biserica Romano-Catolica “Sfanta Treime”, str.Universitatii, nr.5

Leave A Comment

%d bloggers like this: