Prognoza meteo: Rusalii cu vreme anormală. Cât de cald se face, unde şi când lovesc furtunile violente

May 26, 2018
505 Views

Vremea va fi mai caldă decât normalul acestei perioadei în minivacanţa de Rusalii, dar vor exista episoade de instabilitate atmosferică semnalate mai mult în zonele de munte, mai ales după-amiaza şi seara, a declarat pentru Agerpres, meteorologul de serviciu al Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), Robert Manta.

“În următoarele trei zile, vremea va fi mai caldă decât ar fi normal la final de lună mai, dar vor exista momente de instabilitate atmosferică semnalate mai mult în zonele de munte, mai ales după-amiaza şi seara, când se vor semnala averse, descărcări electrice şi poate grindină de mici dimensiuni. De asemenea, în timpul averselor, vor fi şi intensificări ale vântului de scurtă durată. În restul ţării, după-amiaza şi spre seară doar izolat şi trecător o să apară aceste manifestări de instabilitate atmosferică”, a spus specialistul.

Conform specialistului, sâmbătă, se vor semnala intensificări ale vântului şi ploi sub formă de averse, însoţite de descărcări electrice, mai ales în zonele montane. Izolat, aceste fenomene se vor semnala şi în zonele de deal, dar în general vremea va fi plăcută. Temperaturile vor fi rezonabile, cuprinse între 25 şi 30 de grade, cu cele mai mari valori în sudul şi restul teritoriului.

….

Leave A Comment

%d bloggers like this: