Institutul Naţional de Administraţie s-a deschis oficial

May 24, 2018
676 Views

Institutul Naţional de Administraţie s-a deschis oficial pe 22 mai, în prezenţa vicepremierului Paul Stănescu, care a precizat că este convins de faptul că INA va deveni “un brand la nivel internaţional”.

“Sunt convins că Institutul Naţional de Administraţie va deveni, într-adevăr, un brand la nivel internaţional, (…) pentru că (…) ne lovim de foarte multe lucruri: achiziţii publice, absorbţie fonduri europene. (…) Trebuie să formăm oameni, generaţiile care vor veni să fie foarte bine pregătite, pentru că resursele într-o ţară înseamnă foarte mult”, a declarat Stănescu.

Pavel Năstase, preşedintele INA, a precizat că în acelaşi timp cu deschiderea oficială a Institutului are loc şi lansarea ofertei de programe de formare continuă. “Toate programele noastre se vor construi plecând de la competenţe, de la standarde ocupaţionale. (…) Astăzi lansăm oferta pentru programele de perfecţionare, lansăm de asemenea programul de formare specializată pentru înalţii funcţionari publici şi programul de formare specializată de leadership”, a spus Pavel Năstase. Potrivit acestuia, primul program de perfecţionare va începe pe 4 iunie.

Totodată, Pavel Năstase a amintit că INA a fost înfiinţat pentru prima dată în România în 2001, iar, în 2009, s-a stabilit ca Institutul să treacă, sub forma unei direcţii, la Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici. El a mai arătat că, în prezent, INA are sediul în Bucureşti şi centre teritoriale în Timişoara, Sibiu, Cluj, Iaşi, Craiova şi Constanţa.

Leave A Comment

%d bloggers like this: