Modernizarea drumului județean 151C Tritenii de Jos – limită cu județul Mureș se apropie de finalizare

May 23, 2018
513 Views

Lucrările de modernizare derulate de Consiliul Județean Cluj pe drumul județean DJ 151C Tritenii de Jos – limită cu județul Mureș au intrat în ultima fază de execuție și sunt extrem de aproape de finalizare.
„Investiția pe care ne pregătim să o finalizăm are o importanță aparte întrucât sectorul de drum județean modernizat asigură o legătură optimă cu județul Mureș, putând contribui astfel la impulsionarea dezvoltării economico-sociale a acestei întregi părți a județului.”, a declarat președintele Consiliului Județean Cluj, domnul Alin Tișe.
Investiția a vizat un sector de drum în lungime totală de 10,2 kilometri, de la kilometrul 12+500 până la kilometrul 22+700. Aceasta a avut drept scop reabilitarea căii de rulare, în profunzimea drumului, începând de la fundație și până la așternerea de covor asfaltic în două straturi, binder și strat de uzură, cu inserție de material geocompozit.
După ce, în prealabil, lucrările derulate în cursul anului trecut au fost finalizate pe un sector în lungime de 6,9 kilometri, lucrările din acest an au vizat sectorul de drum rămas, în lungime de 3,3 kilometri.
Până în această etapă, pe cei 3,3 kilometri de drum a fost turnat deja stratul de binder iar stratul de uzură a fost așternut pe mai mult de 50% din lungimea sectorului de drum.
În prealabil, în baza proiectului tehnic, au fost executate casete pentru lărgirea căii de rulare existente până la 6 metri și realizarea fundației prin așternere de strat de piatră cu cilindrare. Totodată, pentru finalizarea completă a investiției, se vor executa lucrări constând în acostamente, șanțuri și podețe, marcaje și semnalizare rutieră.

Leave A Comment

%d bloggers like this: