“GR-1 Side Effects” , expozitie studenti UAD Cluj-Napoca, miercuri, 23 mai, ora 18:00 @Launloc, str.E.Racovita nr.55

May 23, 2018
683 Views

GR-1 este cea dintâi expoziție dintr-o serie de trei, realizate de către studenții din anul II ai Departamentului Grafică UAD Cluj-Napoca în colaborare cu Departamentul Istoria și Teoria Artei.
Ce se întâmplă când în relațiile interumane se produce o ruptură, provocată de unul sau mai mulți factori externi, care marchează individul din punct de vedere emoțional, fizic și psihic?

Lansată ca o provocare de a răspunde subiectiv unei interogații retorice, expoziția de față propune tematici recurente în mediul artistic, de la problematici sociale și politice, până la cele de ordin personal. Artiștii, studenți în anul II ai Departamentului Grafică al UAD Cluj-Napoca, descifrează și expun, prin percepții diferite asupra lumii, atât relațiile interumane, cât și impactul resimțit de o persoană în urma unor evenimente, înregistrând reacția individului la factorii externi proveniți din societatea contemporană caracterizată de viteză, inovație și haos.

În acest context, artiștii propun universuri multiple în care individul generației actuale se manifestă fie prin izolare, revoltă sau doar pasivitate, printr-o permanentă raportare atât la sine, cât și la lumea exterioară, căutând mereu o cale de evadare.

Problematizând astfel impactul relațiilor interumane, relații iminente, intrinseci omului, asupra individului însuși, și experimentând cu noi limbaje artistice care îmbină tehnicile gravurii cu cele fotografice și instalaționiste, artiștii abordează o serie de tematici precum problematica memoriei, a subconștientului, introspecția și descoperirea sinelui, spleen-ul și izolarea față de societate, contactul direct fizic care lasă inevitabil o amprentă și devalorizarea omului într-o lume lipsită de empatie.

Publicul devine instanță activă la acest proces de cunoaștere, este invitat să se confrunte, să reflecteze și să accepte situația de conștientizare a unui individ contemporan în proces de dezumanizare, ce devine tot mai critic la adresa socialului. La încheierea ”spectacolului”, vizitatorul poate observa cum contextul de azi influențează major, deseori radical percepția tinerilor artiști asupra realităților sociale și individuale.

www.facebook.com

Leave A Comment

%d bloggers like this: