Ziua internaţională a diversităţii biologice

May 22, 2018
1,245 Views

În fiecare an, la data de 22 mai, este marcată Ziua internaţională a diversităţii biologice. Prin Rezoluţia 55/201, din 20 decembrie 2000, Adunarea Generală a Naţiunilor Unite a proclamat ziua de 22 mai ca Zi internaţională a diversităţii biologice, în scopul creşterii gradului de înţelegere şi conştientizare a problemelor legate de biodiversitate.

În 2018, tema acestei zile este ‘‘Sărbătorirea a 25 de ani de acţiune pentru biodiversitate”, conform site-ului Convenţiei privind Diversitatea Biologică (Convention on Biological Diversity), https://www.cbd.int. Această temă a fost aleasă pentru a marca cea de-a 25-a aniversare a intrării în vigoare a Convenţiei privind Diversitatea Biologică şi pentru a evidenţia progresele realizate în atingerea obiectivelor acesteia la nivel naţional şi global.

Printr-o notificare din 2017, Secretariatul Convenţiei privind Diversitatea Biologică a anunţat că invită Părţile la Convenţie să participe la cea de-a 25-a aniversare, între alte activităţi, şi prin organizarea şi găzduirea de manifestări locale în ziua de 22 mai, Ziua internaţională a diversităţii biologice.

De asemenea, Secretariatul Convenţiei privind Diversitatea Biologică încurajează toate Părţile la Convenţie şi toate organizaţiile care au legătură, într-un fel sau altul, cu acest subiect, să organizeze activităţi şi evenimente prin care să celebreze Convenţia privind Diversitatea Biologică, să folosească acest prilej pentru a sensibiliza opinia publică, şi totodată să-şi prezinte activitatea în domeniul biodiversităţii şi al realizărilor aferente în ultimii 25 de ani, arată site-ul amintit.

Ziua internaţională a diversităţii biologice a fost aleasă după data de 22 mai 1992 când a fost adoptat, cu prilejul Conferinţei de la Nairobi, textul Convenţiei privind Diversitatea Biologică.

….

Leave A Comment

%d bloggers like this: