Preşedintele Klaus Iohannis : Digitalizarea scazuta a economiei si a administratiei publice e o realitate care trebuie sa determine Guvernul sa ia urgent masuri

May 22, 2018
503 Views

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, luni, că Guvernul trebuie să ia urgent măsuri în ceea ce priveşte digitalizarea economiei şi a administraţiei publice.

“Digitalizarea scăzută a economiei şi a administraţiei publice este o realitate care trebuie să determine Guvernul să ia urgent măsuri. Vedem, în statistici, că dispunem de o viteză de conectare ridicată, ceea ce este un lucru bun, fără îndoială. Pe de altă parte, însă, societatea românească nu stă deloc grozav la capitolul competenţe digitale”, a spus şeful statului la evenimentul “Innovation Labs 2018. Demo Day”, organizat la Teatrul Naţional din Bucureşti.

El a afirmat că Guvernul şi-a propus, şi ar fi cazul să şi facă paşi concreţi în această direcţie, ca până în 2020, 35% dintre cetăţeni să utilizeze sistemele de e-guvernare, însă a subliniat că acesta pare un obiectiv mult prea optimist, în contextul în care abia s-a ajuns la pragul de 6%.

Şeful statului a atras atenţia asupra deficitului de personal calificat în domeniul IT şi asupra faptului că sistemul de educaţie este deja depăşit de dinamica accelerată a schimbărilor, nereuşind să acopere cererea tot mai mare de specialişti în acest domeniu.

“Sistemul de învăţământ trebuie să integreze rapid educaţia digitală, începând chiar din ciclul primar, pentru a putea ameliora această situaţie”, a subliniat Iohannis.

Leave A Comment

%d bloggers like this: