Mort de beat la volanul unui autocar ce ducea copii în excursie la Ciurila

May 18, 2018
624 Views

În această dimineaţă, între orele 07:00-10:00, poliţiştii rutieri din tot județul au acţionat pentru verificarea autovehiculelor destinate transportului public de persoane, cu capacitatea de transport mai mare de 8+1 locuri, precum şi cele destinate transportului de marfă, cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone.

Activităţile au fost coordonate de către polițiștii din cadrul Servciului Rutier şi au vizat prevenirea accidentelor rutiere produse în special din cauza încălcării normelor privind circulaţia pe drumurile publice de către conducătorii autovehiculelor destinate transportului public de persoane şi de mărfuri.

Polițiștii au verificat zeci de autovehicule și au luat măsuri pentru remedierea deficiențelor constatate. Aceștia au constatat 37 de abateri pentru care au aplicat sancțiuni contravenționale, fiind reținute 2 permise de conducere, pentru conducere sub influența alcoolului și pentru depășire neregulamentară.

De exemplu, în jurul orei 8:15, polițiștii rutieri din Câmpia Turzii au depistat un bărbat, de 53 de ani, din Câmpia Turzii, în timp ce conducea un autobuz pe strada Parcului, din municipiu, aflându-se sub influența băuturilor alcoolice.
În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o concentrație de 0,27 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Conducătorul auto transporta circa 50 de preșcolari și cadre didactice, care urmau să ajungă în localitatea Ciurila la un obiectiv turistic.

Acesta a fost sancționat contravențional conform prevederilor OUG 195/2002-rep, luându-se măsura complementară a reținerii permisului de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pe o perioadă de 90 de zile.

Leave A Comment

%d bloggers like this: