Ziua internaţională a familiilor

May 15, 2018
558 Views

Ziua internaţională a familiilor este sărbătorită, în fiecare an, la data de 15 mai, pentru a marca importanţa pe care comunitatea internaţională o acordă familiilor, fiind în acelaşi timp o oportunitate pentru a atrage atenţia asupra problemelor cu care se confruntă acestea la nivel mondial.
Tema din 2018 a Zilei internaţionale a familiilor este “Familiile şi societăţile incluzive”, potrivit www.un.org/development/desa/family/international-day-of-families . Astfel, sărbătorirea acestei zile se va concentra pe rolul familiilor şi al politicilor familiale în promovarea Obiectivului 16 de dezvoltare durabilă în ceea ce priveşte promovarea societăţilor paşnice, favorabile incluziunii pentru o dezvoltare durabilă.

Abordările politicilor familiale pentru societăţile incluzive variază în întreaga lume. În unele regiuni, accentul se pune pe incluziunea socială a diferitelor tipuri de familii şi/sau indivizi, cum ar fi familiile migrante sau indigene, minorităţile etnice sau familiile cu persoane cu dizabilităţi. În alte regiuni, se pune un accent deosebit pe protecţia socială a familiilor vulnerabile, pentru a facilita integrarea lor deplină în societate. Pe măsură ce abordările variază, Ziua Internaţională a Familiilor din acest an are scopul de a creşte gradul de conştientizare a rolului familiilor şi al politicilor familiale în realizarea unor societăţi incluzive din perspectivă regională.

Cu prilejul acestei zile, comunităţile din întreaga lume organizează o serie de evenimente de sensibilizare (workshop-uri, conferinţe, programe de radio şi de televiziune), inclusiv zile naţionale dedicate familiei, cu rolul de a face vizibile problemele cu care se confruntă familiile.

Leave A Comment

%d bloggers like this: