Tise merge pe teren sa verifice lucrarile la drumurile judetene

May 10, 2018
1,080 Views

Președintele Consiliului Județean Cluj,  Alin Tișe, împreună cu vicepreședintele Marius Mînzat, au întreprins marți, 8 mai 2018, o vizită în teren al cărei principal scop a fost acela de a verifica la fața locului modul de organizare a lucrărilor de îmbunătățire a infrastructurii drumurilor județene, precum și progresul fizic al acestora.
„Mesajul nostru către toate societățile constructoare e unul extrem de clar: drumurile județene reprezintă prioritatea zero, astfel încât nu vom permite niciun fel de întârziere sau de neconformitate. Condițiile meteo sunt excelente, banii există, nu rămâne decât ca societățile să se mobilizeze la maxim și să lucreze într-un ritm susținut. În ceea ce ne privește, vom inspecta toate șantierele de pe drumurile județene astfel încât acest lucru să se și întâmple efectiv.”, a declarat președintele Consiliului Județean Cluj, domnul Alin Tișe.
În acest context, primul dintre drumurile inspectate, în cadrul unui program mult mai amplu ce va continua, a fost drumul județean 109 C Fizeșu Gherlii – Sântioana – Țaga. În prezent, Consiliul Județean derulează pe acest drum, prin intermediul societății sale de profil, ,,DRUMURI ȘI PODURI JUDEȚENE CLUJ” S.A., lucrări ce vizează mai multe sectoare în lungime totală de aproximativ 38 de kilometri.
Lucrările constau în burdușiri, plombări cu emulsie bituminoasă prin stropiri succesive, plombări cu beton asfaltic, aducerea la profil a acostamentelor, completarea acostamentelor, desfundarea și curățarea podețelor, șanțurilor și rigolelor. Totodată, urmează a fi asfaltat în perioada imediat următoare un sector în lungime de cca. 5 km. În ceea ce privește termenul de finalizare a lucrărilor, acesta este finalul lunii mai, potrivit directorului DPJ Cluj S.A., dl. ing. Călin Platon și a președintelui consiliului de administrație al societății, dl. Curta Ioan.
„Suntem extrem de preocupați ca repararea acestui drum, vital atât pentru locuitorii din zonă cât și pentru impulsionarea dezvoltării economico-sociale a unei părți importante a județului, să se finalizeze în cele mai bune condiții. În egală măsură însă ne vom asigura că banii vor fi judicios cheltuiți și că toate lucrările la drumurile județene vor fi executate conform celor mai exigente normative.”, a precizat vicepreședintele Consiliului Județean Cluj, domnul Marius Mînzat.
Tot în acest context, președintele și vicepreședintele Consiliului Județean au vizitat stația de producere a asfaltului pe care societatea Drumuri și Poduri Județene Cluj S.A. o deține la Bonțida, o investiție semnificativă și extrem de utilă prin intermediul căreia societatea a reușit, doar în cursul anului 2017, o producție importantă de 61972 de tone de mixtură asfaltică și 3109 mc beton de ciment.

Leave A Comment

%d bloggers like this: