Prognoza meteo: furtunile şi ploile torenţiale pun stăpânire pe România. Cât de rău se anunţă, când loveşte ciclonul

May 10, 2018
302 Views

Variaţii termice şi instabilitatea atmosferică în toate regiunile. Aceasta este prognoza meteorologilor pentru următoarele două săptămâni care spun că un ciclon va aduce vreme rea în România. Până pe 20 mai, vremea capricioasă ne va da bătăi de cap. Specialiştii spun că nu sunt excluse nici ploile torenţiale.
Deşi temperaturile se vor menţine ridicate pentru următoarea săptămână, vremea se va răci uşor săptămâna viitoare. Instabilitatea atmosferică va pune stăpânire pe România, fiind posibilă apariţia de ploi torenţiale în mai multe regiuni ale ţării.
Rece în Transilvania
Vremea va fi caldă în prima săptămână de prognoză, cu o medie a temperaturilor maxime de 24…25 de grade. Ulterior, în perioada 13 – 18 mai, va avea loc un proces de răcire ce va determina valori termice diurne apropiate de mediile multianuale, respectiv o medie a acestora de 21…22 de grade, iar până la finalul intervalului, se va remarca o creştere uşoară de temperatură. Media minimelor va fi de 10…11 grade, cu valori mai scăzute în ziua de 8 mai, când va fi în jurul a 6 grade, dar şi în perioda 14 – 18 mai. Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată, iar probabilitatea pentru averse şi descărcări electrice va fi mai ridicată în intervalul 8-12 mai şi după data de 15 mai. Izolat, cantităţile de apă pot fi însemnate.

….

Leave A Comment

%d bloggers like this: