Despre Transilvania International Film Festival, (TIFF), editia a XVII-a, 25.05-3.06.2018

May 8, 2018
583 Views

Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF), organizat de Asociația pentru Promovarea Filmului Românesc, este primul și cel mai mare festival dedicat filmului de lungmetraj din România.
Fondat în 2002, în Cluj-Napoca, TIFF a reușit să devină foarte repede cel mai important eveniment dedicat filmului din România și unul dintre cele mai spectaculoase evenimente culturale anuale din zonă. A primit titulatura de membru CENTEAST – Alianta Festivalurilor de Film din Europa Centrală și de Est și este sprijinit de Programul MEDIA – Europa Creativă. În 2011, TIFF a fost acreditat de către Federaţia Internaţională a Asociaţiilor Producătorilor de Film (FIAPF), fiind poziționat printre cele mai importante 40 de festivaluri ale lumii.
De-a lungul celor 16 ediții, Premiul TIFF pentru Întreaga Carieră a fost acordat unor personalități importante ale cinematografiei europene și mondiale, precum Alain Delon, Sophia Loren, Nastassja Kinski, Jiří Menzel, Debra Winger, Claude Lelouch, Geraldine Chaplin, Wim Wenders, Marin Karmitz, Jacqueline Bisset, Michael York, Catherine Deneuve, Claudia Cardinale, Annie Girardot, Udo Kier, Vanessa Redgrave, Nicolas Roeg și Franco Nero.

Transilvania International Film Festival 2017 în cifre:

90 000 bilete vândute
130.000 participanți la toate evenimentele din festival (proiecții, expoziții, concerte)
225 filme selectate
1200 regizori, actori, distribuitori, agenți de vânzări, producători și programatori de festival participanți
300 jurnaliști prezenți
400 voluntari
3312 spectatori la o singură proiecție – record absolut!

Leave A Comment

%d bloggers like this: