Prinși la pescuit pe Someș în perioada de prohibiție. Ce riscă bărbații?

May 7, 2018
879 Views

Poliţiştii dejeni au identificat mai mulţi bărbaţi pe care îi cercetează pentru braconaj piscicol după ce i-au prins în flagrant cu peste 20 de kilograme de peşte din specia mreană şi clean.

La data de 6 mai a.c., în jurul orei 18.20, poliţiştii Compartimentului Siguranţă Publică din cadrul Poliţiei municipiului Dej au identificat pe albia pârâului „Valea Salcă” din municipiul Dej, un grup de patru bărbaţi care pescuiau deşi în această perioadă este prohibiţie.

În urma controlului efectuat de către poliţişti, asupra bărbaţilor a fost găsită cantitatea de 20 de kilograme de peşte din specia clean şi 3 kilograme de peşte din specia mreană. Peştele a fost predat reprezentanţilor Agenţiei Judeţene de Vânătoare şi Pescuit Sportiv – Club de Vânătoare Dej.

Bărbaţii, cu vârsta cuprinsă între 17 şi 40 de ani, toţi din comuna Poiana Blenchii, judeţul Sălaj, sunt cercetaţi sub aspectul comiterii infracţiunii de „pescuitul prin orice metode al reproducătorilor în perioadă de prohibiţie și distrugerea icrelor embrionate de pește în zonele de reproducere naturală” faptă, prevăzută și pedepsită de O.U.G. 23/2008.

Leave A Comment

%d bloggers like this: