Intrevederi ale lui Iohannis cu omologii bulgar si austriac, la Ruse; pe agenda cooperarea economica, culturala si securitara

May 5, 2018
242 Views

Preşedintele Klaus Iohannis a discutat vineri, la Ruse, cu omologii săi din Bulgaria şi Austria, Rumen Radev şi Alexander Van der Bellen, despre cooperarea economică, culturală şi securitară, despre asigurarea continuităţii preşedinţiilor bulgare, austriece şi române ale Consiliului UE şi despre oportunităţile de cooperare regională.
Potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale, Klaus Iohannis a avut vineri întrevederi bilaterale cu Rumen Radev şi cu Alexander Van der Bellen în marja reuniunii la nivel de şef de stat Bulgaria – Austria – România.
“Întrevederile (…) au oferit un bun prilej pentru trecerea în revistă a relaţiilor bilaterale, inclusiv a aspectelor privind cooperarea economică, culturală şi securitară, dezbaterea mecanismelor concrete pentru asigurarea continuităţii preşedinţiilor bulgare, austriece şi române ale Consiliului Uniunii Europene, precum şi a oportunităţilor de cooperare regională”, se menţionează în comunicat.

* La întrevederea cu Rumen Radev, Klaus Iohannis a salutat “dialogul politic substanţial între România şi Bulgaria, la toate nivelurile”.
“Cei doi interlocutori au exprimat interesul comun pentru continuarea dezvoltării relaţiilor economice şi a proiectelor sectoriale în domenii de interes reciproc, cu accent pe energie şi infrastructura de transporturi, în contextul în care România este al treilea partener comercial al Bulgariei în interiorul UE. În ceea ce priveşte domeniul energiei, cei doi şefi de stat au exprimat susţinerea pentru proiectul BRUA şi au avut un schimb aprofundat de vederi asupra perspectivelor de asigurare a securităţii energetice din regiune. Preşedintele României a pus în evidenţă importanţa resurselor de hidrocarburi din platoul continental românesc al Mării Negre”, se precizează în comunicat.

Leave A Comment

%d bloggers like this: