Președinții filialelor județene a Partidului România Unită s-au intalnit la Cluj-Napoca

May 4, 2018
679 Views

În data de 27 aprilie 2018, în Cluj-Napoca a avut loc reuniunea președinților filialelor județene a Partidului România Unită. Agenda discuțiilor din cadrul acestei reuniuni a cuprins mai multe puncte de dezbatere, astfel:
1. Analiza activității partidului la nivel național, a organizațiilor județene precum și a consilierilor locali PRU, de la ultimele alegeri locale și parlamentare pană în prezent.
2. Discuții pe marginea evoluției situației politice din țară, identificarea de soluții realiste la problemele din cadrul societății românești contemporane și opinii referitoare la contextul politic international.
3. Dezbaterea modului în care programul Centenar reușește, sau nu, să coaguleze toate resursele cultural-simbolice ale poporului român și alcătuirea unui program etapizat al implicării PRU în sărbătorirea celor 100 de ani de la Marea Unire.
4. Probleme organizatorice:
– Convocarea în regim de urgență a Congresului Național a Partidului România Unită, congres în urma căruia vor fi alese noile organe de conducere și vor fi stabilite viitoarele linii programatice.
– Constituirea Ligii aleșilor locali PRU, organizație în care se vor regăsi toți consilierii locali aleși pe listele partidului. Prin intermediul acestui organism, aleșii locali vor beneficia de o mai bună organizare la nivel național, își vor putea coordona acțiunile politice în mod unitar și își vor spori gradul de reprezentativitate la nivel central.
Cu ocazia întâlnirii președinților organizațiilor județene a Partidului România Unită, au fost emise trei rezoluții:
1. Rezoluție cu privire la Convocarea Congresului extraordinar PRU pană la sfârșitul primului semestru 2018.
2. Rezoluție referitoare la situația social-economică din țară și la necesitatea unei schimbări radicale în atitudinea și modul de gândire a clasei politice.
3. Rezoluție care propune viitorului congres național organizarea Ligii aleșilor locali PRU.

27.04.2018 Cluj-Napoca

În numele celor prezenți semnează următorii:
Vicepreședintele PRU, Andrei PITICAȘ
Președinte PRU Cluj, Alexandru CORDOȘ
Președinte PRU Sibiu, Eugen ROTĂRESCU
Președinte PRU Sălaj, Ioan MOCAN
Președinte PRU Bistrița-Năsăud, Viorel COTUȚIU
Președinte PRU Maramureș, Lupu PETROVAN
Președinte PRU Bihor, Ioan ROMOȘANU
Președinte PRU Hunedoara, Ion TOMA
Președinte PRU Gorj, Rudi BUGA

Leave A Comment

%d bloggers like this: