Horia Nasra , deputat PSD Cluj , intreaba pe Ministru de interne : cine sunt autorii incendiilor de la Pata Rat ?

May 4, 2018
493 Views

Horia Nasra,deputat PSD Cluj  , intreaba pe Ministru de interne : cine sunt autorii incendiilor de la Pata Rat ?

 

ÎNTREBARE

Adresată: Doamnei Carmen Daniela DAN, Ministrul Afacerilor Interne

Întocmită de către: Gabriel Horia Nasra, deputat, membru al Grupul Parlamentar al Partidului Social Democrat, Circumscripția electorală nr. 13, CLUJ.

 

Obiectul Întrebarii: Incendiile repetate de la Pata Rât

Stimată doamnă ministru,

În ultimii trei ani, comunitatea clujeană s-a confruntat cu mai multe incendii în zona munților de gunoaie de la Pata Rât. Binențeles, Ministrul Afacerilor Interne  nu poate face administrație în locul Consiliului Județean Cluj și a Primăriei Municipiului Cluj-Napoca, conduse de politicieni incapabili, însă vă atrag atenția asupra unei situații deosebit de grave.

Din nefericire, după seria de incendii din 2016, 2017, un incendiu a izbucnit, luni la prânz, la groapa de gunoi de la Pata Rât. Este al doilea incendiu înregistrat în acest an la rampa temporară de gunoi a Primăriei Cluj-Napoca, administrată de RADP.

Stimată doamnă ministru,

Anul trecut, în octombrie, Șeful Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Cluj, Ion Moldovan, a declarat, într-o conferință de presă, că în cursul anului 2017 a crescut la 29 numărul incendiilor la rampa de deșeuri de la Pata Rât și, se pare, că în anumite situații focul a fost provocat intenționat!

Mai mult decât atât, uneori, în mod cu totul întâmplător, camerele de supraveghere, care supervizau rampa, s-au stricat chiar înainte de incendiu: „la toate incidentele pe care le-am avut în ultima perioadă de timp am constatat, în urma cercetării cauzei de incendiu, că tocmai în zona unde a izbucnit incendiul, acele camere de luat vederi nu funcționau în acea perioadă” mai preciza șeful ISU.

În acest context, vă rog să-mi răspundeți în scris la următoarele întrebări:

  1. Câte cercetări în curs și dosare penale au realizat polițiștii clujeni?
  2. Cine sunt autorii incendiilor, presupunând, totuși că nu trăim în Triunghiul Bermudelor?
  3. Are IPJ Cluj o strategie pentru a preîntâmpina incendierile intenționate sau suntem la mâna Providenței?

 

Vă mulțumesc,

Solicit răspuns în scris,

Gabriel Horia Nasra

Deputat PSD Cluj

Leave A Comment

%d bloggers like this: