Cursuri de pregătire gratuite pentru viitorii cursanţi ai Şcoli de Arte Cluj!

May 2, 2018
234 Views

Şcoala de Arte Cluj demarează o activitate de pregătire profesională, gratuită, pentru cei interesaţi să acceadă la diversele ramuri artistice care se predau în cadrul instituţei. Ca urmare, în săptămânile care urmează, nouă experţi din mai multe domenii artistice – pian, teatru, pictură, improvizaţie jazz, acordeon, chitară, vioară, chitară electrică –  vor susţine astfel de cursuri gratuite de pregătire, în cadrul instituţiei, iar primul va fi susţinut de către expertul clasei de pian al şcolii, Elisei Mureşan, în perioada 7 – 11 mai, la sediul Şcolii de Arte Cluj, de pe strada Fabricii de Zahăr nr. 51. În cadrul acestor cursuri Elisei Mureşan va avea un şir de cinci lecţii deschise – câte un curs de două ore, în fiecare zi –  pentru pentru cei interesaţi, în care aceştia vor avea posibilitatea să dobândească primele cunoştinţe în domeniul pianistic. Apoi, după încheierea cursului participanţii vor realiza dacă dragostea şi înclinaţia lor către muzică şi pian este îndeajuns de puternică şi ar putea fi fructificată, în mod organizat, începând cu toamna lui 2018,  în cadrul cursurilor omologate ale instituţiei.

Menţionăm că Elisei Mureşan, expertul clasei de pian, este absolvent al Academiei de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, având o experienţă pianistică de 16 ani în domeniu, materializată în concerte susţinute în Deva, Cluj-Napoca, Bistriţa, Timişoara şi Bucureşti. Acesta câştigat de-a lungul carierei sale de până acum numeroase premii  naţionale şi internaţionale de pian, în ultimii cinci ani axându-se pe munca didactică, cea de iniţiere şi de cizelare a tinerelor vlăstare, aducându-le la nivelul interpretării de scenă. Pe lângă activitatea didactică, expertul Elisei Mureşan a descoperit şi o nouă viziune asupra muzicii, abordând, cu succes, mai multe genuri muzicale, precum: muzica uşoară, jazz-ul, blues-ul, excelând pe mai multe scene, alături de trupa „Recovered” a Şcolii de Arte, iar cea mai recentă colaborare fiind cu grupul bell-canto „Ad libitum voices” alcătuit din patru absolvenţi ai Academiei, care adaptează această tehnică la mai multe genuri diferite. Elisei Mureşan s-a născut în oraşul Deva, în anul 1994, şi a început să cânte la pian de la vârsta de şapte ani, urmând clasele primare, gimnaziu, liceu, Academia de Muzică – astfel că în ciuda vârstei tinere pe care o are muzicianul manifestă o maturitate redutabilă în domeniu. Ca instituţie, ne mândrim cu faptul că un asemenea cadru diactic a reuşit, în cei doi ani de când funcţionează la noi, să declanşeze şi apoi să dezvolte talentul şi aptitudinile numeroşilor cursanţi care i-au fost elevi.

Pentru cei interesaţi de aceste cursuri de iniţiere în pian vă invităm, cu drag,  în săptămâna 7 – 11 mai, 2018 să participaţi la primul curs, cel al lui Elisei Mureşan. Înscrierile vor începe din 2 mai, putând fi făcute pe adresa de mail a Şcolii de Arte Cluj, scoaladeartecluj@yahoo.com

Orarul  este următorul: luni – orele 15.00 – 17.00, marţi – orele 10.00 – 12.00, miercuri, joi, vineri – 15.00 – 17.00.

Leave A Comment

%d bloggers like this: