Preşedintele Klaus Iohannis spune ca legea privind inchisoarea la domiciliu se inscrie in categoria “legilor pentru penali”

April 27, 2018
526 Views

Preşedintele Klaus Iohannis consideră că legea privind măsurile alternative de executare a pedepselor, adoptată de Parlament, se înscrie în categoria “legilor pentru penali”.

Şeful statului a declarat, joi, la Bacău, că acest act normativ nu este “o iniţiativă bună”.

“Unii dintre cei care au votat cu mult entuziasm probabil se gândesc aşa preventiv că decât să meargă la închisoare, să stea acasă. Asta nu înseamnă că măsura trebuie eliminată. Nu, este o măsură care există şi la nivel european, dar ea trebuie foarte clar lămurită şi aplicată evident când nu există niciun pericol social”, a afirmat Iohannis.

Camera Deputaţilor a adoptat miercuri proiectul de lege privind măsurile alternative de executare a pedepselor, prin care se propune ca persoanele condamnate la o pedeapsă de până la 5 ani să poată beneficia de executarea pedepsei la domiciliu sau în weekend într-un centru de detenţie special. Iniţiativa legislativă a primit 170 de voturi pentru, 81 – împotrivă şi şase abţineri. Camera Deputaţilor este decizională în cazul acestui proiect de lege. AGERPRES

Leave A Comment

%d bloggers like this: