„Campionatul Naţional de Fotbal Unificat”, etapa județeană Cluj

April 27, 2018
535 Views

Şcoala Gimnazială Specială – Centru de Resurse şi Documentare Cluj privind Educaţia Incluzivă/Integrată împreună cu Liceul Tehnologic Special SAMUS, instituţi de învățământ special subordonate Consiliului Judeţean Cluj, a organizat miercuri, 25 aprilie 2018, faza judeţeană a competiţiei sportive ,,Campionatul Naţional de Fotbal Unificat”. Ajuns la cea de-a 12-a ediţie, evenimentul a fost coordonat de către Inspectoratul Şcolar Judeţean Cluj.
În cadrul acestei prime etape s-au înscris un număr de 9 echipe – 6 formate din băieţi şi 3 din fete, însumând peste 90 de elevi proveniţi din şcoli ale judeţului Cluj. La finalul întrecerii dintre formaţii, au fost desemnaţi şi câştigătorii etapei judeţene, cei care vor concura, alături de echipe din alte cinci judeţe ale ţării – Alba, Bistriţa-Năsăud, Sălaj, Satu-Mare şi Maramureş, în cadrul Fazei Regionale a concursului, eveniment ce va avea loc vineri, 11 mai 2018, tot la Cluj-Napoca.
Echipa de fotbal feminin care s-a calificat în faza următoare a competiţiei este formată din eleve ale Centrului Şcolar de Educaţie Incluzivă şi eleve ale Şcolii Gimnaziale ,,Ion Agârbiceanu” Cluj-Napoca. În ceea ce priveşte echipele de băieţi, acestea au fost împărţite în două grupe, câştigătoarea din fiecare grupă intrând în etapa finală. În urma probelor decisive a fost desemnată şi formaţia de băieţi care va reprezenta judeţul Cluj la Faza Regională, aceasta fiind formată din elevi ai Liceului pentru Deficienţii de Auz şi elevi ai Şcolii Gimnaziale „Vasile Rebreanu” Cluj-Napoca.
Reamintim faptul că evenimentul sportiv ,,Campionatul Naţional de Fotbal Unificat” este organizat de către cadrele didactice ale CRDEII, an de an, sub egida Fundaţiei ,,Special Olimpics” şi a Federaţiei Române de Fotbal, în colaborare cu Ministerul Educaţiei Naţionale şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Cluj. ,,Campionatul Naţional de Fotbal Unificat” este o competiţie care are scopul principal de a promova integrarea elevilor cu dizabilităţi intelectuale din învăţământul special şi special integrat, în echipe de fotbal, alături de elevi din învăţământul de masă. Conform regulamentului, pe teren, în fiecare echipă joacă 4 elevi din învăţământul special şi special integrat împreună cu 3 elevi din învăţământul de masă. Astfel, aceştia au ocazia de a interacţiona, de a socializa şi de a se bucura împreună de sport.

Leave A Comment

%d bloggers like this: