Ziua Internațională a Cărții marcată la Colegiul Tehnic Napoca

April 25, 2018
793 Views

Ziua Internațională a Cărții marcată la Colegiul Tehnic Napoca

A intrat în tradiția Colegiului Tehnic Napoca desfășurarea de activități prin care elevii și cadrele didactice să marcheze Ziua Internațională a Cărții. În acest an, elevii au desfășurat ateliere de creație în care au realizat postere cu eseuri pornind de la citate relevante pentru rolul cărții și a lecturii în viața omului.

O altă activitate s-a desfășurat în curtea școlii, care a devenit pentru o oră un spațiu al lecturii. ”Cercul de lectură„ a fost sugerat și de cărțile așezate în cerc, din care elevii, dar și doamna profesoară Nicoleta Opriș au citit pasaje din cărțile preferate, stârnind curiozitatea și dorința de a citi aceste cărți și celorlalți colegi.

A fost o inițiativă inedită, prin care elevii de la Colegiul Tehnic Napoca au încercat să atragă atenția celorlalți colegi ai lor asupra importanței lecturii, fie și pentru câteva minute. Unul din elevii implicați în proiect ne-a mărturisit: „Dorim, prin proiectul propus, să tragem un semnal de alarmă asupra efectelor negative pe care le au televizorul/calculatorul în dezvoltarea tinerei generaţii şi să propunem ca alternativă lectura, o activitate care se poate derula la orice vârstã şi care presupune dezvoltare, socializare, prin împărtăşirea experienţei, divertisment, alungarea stresului şi a oboselii, învăţare şi descoperire de sine„.
Doamna director Marinela Marc ne-a declarat că „Scopul activității, care face parte dintr-un proiect mai amplu- „Porți deschise lecturii„- urmărește formarea simtului estetic şi dezvoltarea plăcerii de a citi, combaterea efectelor negative ale tehnologiei moderne asupra dezvoltării adolescenţilor, prin redescoperirea adevăratelor valori şi oferirea unor alternative de petrecere a timpului liber în spiritul pasiunii pentru carte„.

Leave A Comment

%d bloggers like this: