Cadastru gratuit pentru întreaga ţară. Măsuri pentru urgentarea procedurilor

April 25, 2018
1,113 Views

Executivul a aprobat măsurile propuse de Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (ANCPI) pentru accelerarea Programului naţional de cadastru şi carte funciară 2015-2023 (PNCCF).
Ordonanţa de urgenţă pentru modificarea şi completarea Legii nr. 7/1996 a cadastrului şi a publicităţii imobiliare a fost publicată în Monitorul Oficial al României nr. 353/23.04.2018.
Concret, noile reglementări se referă la înjumătăţirea termenelor pentru soluţionarea contestaţiilor, majorarea sumei plătite pentru lucrările de înregistrare sistematică a proprietăţilor şi posibilitatea înscrierii în cartea funciară a certificatelor de moştenitor emise înainte de 2011.
„Suma plătită pentru lucrările de cadastru general va fi majorată proporţional cu gradul de dificultate al lucrării şi va fi cuprinsă între 60 şi 132 de lei/imobil. În plus, autorizaţii care execută lucrări de cadastru general vor fi plătiţi pentru înregistrarea tuturor imobilelor dintr-un sector cadastral, chiar dacă acestea fac parte din intravilan, dar şi pentru cele care au deja carte funciară. Totodată, actul normativ prevede posibilitatea înscrierii în cartea funciară a certificatelor de moştenitor emise înainte de anul 2011“, precizează ANCPI într-un comunicat.

Leave A Comment

%d bloggers like this: