8 milioane de lei intră mâine în conturile societății Drumuri și Poduri Județene, din partea CJ Cluj

April 25, 2018
444 Views

Consiliul Județean Cluj a aprobat astăzi, cu 27 de voturi pentru, alocarea a 8 milioane de lei pentru salvarea de la faliment a societății Drumuri și Poduri Județene.

Viramentul a fost aprobat în ședință extraordinară pentru evitarea unor blocaje financiare.

Directorul societății, Călin Platon, a spus că în această perioadă toate contractele au intrat în negocieri privind ajustarea prețurilor, aceasta fiind principala problemă care a adus declinul companiei obligate să lucreze la prețuri istorice.

Astfel s-au redus și costurile cu combustibili, prin urmărirea în timp real a autobasculantelor și a celorlalte utilaje, cu sisteme GPS.

Compania a demarat și negocieri cu toți furnizorii de materii prime și combustibili pentru asigurarea aprovizionării pe termen foarte scurt.

Alte măsuri anunțate de Călin Platon au fost refuzul de a se mai lansa la licitații cu oferte puțin peste prețurile minimale, respectiv reducerea numărului de angajați de la 240 la 190 de persoane.

Consilierii județeni ai PSD au atras atenția asupra faptului că nu se mai lucrează pe drumurile județene pe partea de modernizare.

Momentan constructorii așteaptă să fie actualizate prețurile la munca pe drumurile județene, lucru care poate fi realizat doar după niște clarificări așteptate din partea Curții de Conturi.

Leave A Comment

%d bloggers like this: