România a învins cu scorul general de 3-1 formaţia Elveţiei în barajul pentru calificarea în Grupa Mondială I a Fed Cup, găzduit de Sala Polivalentă din Cluj-Napoca.

April 23, 2018
452 Views

Simona Halep (1 WTA) și-a confirmat statutul de favorită în fața elvețiencei Patty Schnyder (149 WTA, 39 de ani), obținând o victorie clară: scor 6-2, 6-1. Jucătoarea noastră a început partida mult mai relaxată, s-a deplasat excelent, a fost agresivă și nu i-a permis adversarei să își facă jocul. Revenită în echipa de FedCup după o pauză de șapte ani, Schnyder a fost depășită de miza evenimentului, a greșit mult și nu a avut armele necesare pentru jocul liderului mondial

Mihaela Buzărnescu și Sorana Cîrstea au pierdut duelul cu perechea Viktorija Golubic/ Jil Teichmann, scor 6-0, 0-6, 6-10. Partida a durat 49 de minute.
Astfel, confruntarea dintre România și Elveția (disputată în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca), din play-off-ul Grupei Mondiale a FedCup, s-a încheiat cu scorul de 3-1 în favoarea echipei “tricolore”.
“M-am pus la dispoziţia căpitanului, a echipei României. Am venit cu inima deschisă şi important este că România a ajuns în primele opt echipe din lume. Nu ştiu dacă lumea realizează să fii în primele opt din lume. Dacă trebuia să joc simplu sau dublu sau dacă trebuia să bat din palme, băteam din palme. Când faci parte dintr-o echipă nu totul se învârte în jurul tău. Mi-am dat cuvântul şi era normal să fiu la dispoziţia echipei şi a căpitanului. În săptămâna aceasta nu am contat eu, ci România”, a spus Sorana Cîrstea.
“A fost o atmosferă superbă, incredibilă. Ne-am simţit foarte susţinute şi mulţumesc echipei pentru calificare. Mă bucur că am jucat şi eu un meci, îi mulţumesc Soranei şi chiar dacă am pierdut a fost un succes pentru România per total”, a spus Mihaela Buzărnescu.
  • În februarie 2019, România va evolua în sferturile Grupei Mondiale a FedCup. “Tricolorele” au fost ultima dată între primele opt echipe ale lumii în anul 2016, când au pierdut în sferturi, scor 2-3, în faţa Cehiei, tot la Cluj-Napoca.
  • În sferturile competiţiei vor mai evolua următoarele echipe: Germania, Cehia, Franţa, SUA Australia, Belarus sau Belgia.  România nu va fi cap de serie la tragerea la sorți și, cel mai probabil, va întâlni una dintre Cehia, SUA, Franţa sau Belarus.
  • De-a lungul timpului, România a mai jucat de cinci ori în sferturile FedCup, în 1973, 1974, 1978, 1980 și 1981, potrivit site-ului fedcup.com.
  • SUA deține cele mai multe trofee în FedCup: 18 (ultimul a fost câștigat anul trecut). Cehia este a doua cea mai titrată echipă în această competiție (10 trofee), fiind urmată de Australia (7).
România vs Elveția, rezultatele înregistrate:
 
Sâmbătă:
 
Simona Halep vs Viktorija Golubic 6-3, 1-6, 6-1
Irina-Camelia Begu vs Timea Bacsinszky 6-4, 6-1
 
Duminică:
 
Simona Halep vs Patty Schnyder 6-2, 6-1
Mihaela Buzărnescu/Sorana Cîrstea vs Viktorija Golubic/ Jil Teichmann  6-0, 0-6, 6-10 

Patty Schnyder: “Simona Halep e numărul 1 mondial şi nu sunt singura care a simţit asta”
“Simona Halep e numărul 1 mondial şi nu sunt singura care a simţit asta. Intensitatea cu carea joacă, faptul că nu-ţi oferă puncte şi loviturile ei grozave au fost mai mult decât am putut duce. Ieri nu era programat ca eu să intru azi, dar Timea a acuzat dureri la muşchii aductori şi m-am trezit în faţa faptului împlinit. Pentru mine a fost o mare onoare să joc la simplu cu Simona Halep. I-am urat succes pentru tot sezonul, este o mare campioană”, a declarat Patty Schnyder.
“Nu ne-am aşteptat să pierdem în trei meciuri, am avut încredere, o săptămână bună de antrenamente, aş fi vrut şi eu să joc mai bine, dar a contat mult atmosfera extraordinară din sală pentru acest rezultat. M-am bucurat mult să revin în echipa Elveţiei”, a mai spus Schnyder.

“A fost mai bine ca ieri, am fost mai relaxată. Nu a fost uşor, dar publicul a fost extraordinar şi mi-am dat drumul la joc. Mereu trebuie să visezi, sper să mergem cât mai în faţă în Fed Cup, este dorinţa mea cea mai mare, iar dacă vom juca acasă cu asemenea public, va fi greu să pierdem”, a declarat Halep după meci.
 
Bucuria echipei de FedCup a României:

Leave A Comment

%d bloggers like this: