Ce „aventuri“ ne aşteaptă odată cu schimbarea cardurilor de sănătate. De ce este necesară înlocuirea documentelor electronice

April 23, 2018
292 Views

Aproape un milion de carduri de sănătate care expiră în 2018 vor fi înlocuite cu altele noi, asiguraţii urmând să primească prin poştă noile documente electronice care le asigură accesul la servicii medicale.
În timp ce autorităţile susţin că vor face tot posibilul pentru ca acest proces de înlocuire să fie unul lin, astfel încât să nu-i afecteze pe pacienţi, aceştia din urmă dar şi medicii se tem să nu se ajungă la acelaşi haos din 2014, când sistemul cardului de sănătate a fost introdus oficial în România. „Mă tem că vor fi cozi interminabile la casele de asigurări de sănătate, iar bolnavii vor fi puşi în situaţia de a renunţa la servicii. Să sperăm că nu se va ajunge acolo”, spune Cezar Irimia, preşedintele Asociaţiei Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice (APCR).
Concret, 730.000 de carduri de sănătate necesită înlocuirea în acest an, acestea fiind printre primele carduri care au ajuns la asiguraţii români în 2014.

Leave A Comment

%d bloggers like this: