Școlile clujene, invitate să participe la Olimpiada „Meşteşuguri Artistice Tradiţionale” – faza judeţeană

April 19, 2018
335 Views

entrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale (CJCPCT) Cluj, instituţie de cultură aflată în subordinea Consiliului Judeţean, împreună cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Cluj și Seminarul Teologic Ortodox, organizează o nouă ediţie a Olimpiadei „Meşteşuguri Artistice Tradiţionale” – faza judeţeană.

Tema ediției este Aniversarea a 100 de ani de la Marea Unire din 1918 iar evenimentul va avea loc sâmbătă, 19 mai 2018, începând cu ora 10.00, la Seminarul Teologic Ortodox, situat în Piața Avram Iancu, nr. 18.

Fiecare şcoală este invitată să participe în cadrul Olimpiadei cu un număr de maxim 6 elevi, înscrişi la oricare din categoriile din cadrul atelierelor propuse: prelucrare lemn, os, fier, pictură icoane pe sticlă, lemn sau piatră, realizarea de podoabe din mărgele, ţesut, cusut, tors, împletit, realizare costume tradiţionale și păpuși, măşti, ceramică, împletituri, artă decorativă, încondeiat ouă.

Conform regulamentului, elevii se vor prezenta în costum popular specific zonei etnografice pe care o reprezintă şi vor aduce câteva produse finite dar şi semifinite, pe care le vor termina pe loc, în faţa comisiei de jurizare. În cazul icoanelor finite de mari dimensiuni numărul nu va depăși două icoane pentru fiecare participant. Participanții își vor aduce propriile materiale de lucru.

Primii trei elevi premiaţi, câştigători ai locurilor I, vor reprezenta judeţul Cluj la Sibiu, în cadrul fazei naţionale a Olimpiadei „Meşteşuguri Artistice Tradiţionale”, care se va desfăşura între 24 și 29 iulie 2018, la Muzeul Astra din Dumbrava Sibiului. Ceilalţi premianţi vor primi gratuit dreptul de a participa la tabăra de meşteşuguri, organizată de CJCPCT Cluj, în vară, în județul Cluj.

Școlile interesate să participe sunt rugate să transmită lista cu numele participanţilor, clasa, meşteşugul reprezentat, dar și profesorul coordonator la nr. de fax 0264/597782 sau email: traditii@traditiiclujene.ro. Confirmarea participării la olimpiadă poate fi trimisă până cel târziu miercuri, 9 mai 2018.

Informaţii suplimentare se pot obţine de la CJCPCT Cluj la numărul de telefon 0264/597 781, persoane de contact – Consuela Bendea și Adriana Andrei.

Leave A Comment

%d bloggers like this: