Guvernul PSD-ALDE sacrifică România pe eșafodul crizei economice!

April 13, 2018
330 Views

România este cel mai vulnerabil stat membru din punct de vedere al unei viitoare crize economice internaționale. În urma conferinței organizate de reprezentanța Comisiei Europene în România intitulată “Semestrul European: Raportul de ţară pentru România 2018”, a fost semnalată una dintre cele mai stringente probleme de natură economică din țara noastră. România are al doilea cel mai mare deficit de cont curent din Uniunea Europeană după Marea Britanie, însă odată cu ieșirea acesteia din construcția europeană, România va avea cel mai mare deficit raportat la PIB. Deficitul mare de cont curent reprezintă cel mai îngrijorător criteriu în contextul unei eventuale crize internaționale.

România este cel mai expus stat european în cazul declanșării unei crize internaționale, cu o economie instabilă generată de politica distructivă a guvernării PSD-ALDE. Guvernarea actuală a reușit să arunce în aer stabilitatea economică și bunăstarea cetățenilor. Rata anuală a inflației a ajuns la un procent de 5% în luna martie a anului curent, fiind cel mai înalt nivel înregistrat în ultimii 5 ani. În primele două luni din acest an, importurile au înregistrat o majorare de aproape 14 procente, determinându-se o creștere a deficitului balanței comerciale cu peste 398 mil. euro, la 1,65 miliarde de euro, comparativ cu aceaşi perioadă a anului trecut, conform datelor INS. Astfel, veniturile fiscale sunt mai mici în comparație cu anul anterior, importurile accelerează într-un ritm rapid, în timp ce exporturile sunt semnificativ mai mici, iar leul este într-o continuă depreciere față de moneda euro.
Creșterea accizei la carburanți, creșterea medie a coșului de cumpărături cu 20,55%, creșterea contribuțiilor angajatului la contribuțiile sociale, creșterea energiei electrice sunt alte exemple care arată modul în care guvernanții PSD-ALDE au ales să își respecte promisiunile electorale: privându-i pe români de stabilitatea economică și de un nivel de trai cel puțin decent.
Structura economică a României modelată de actuala guvernare se aseamănă cu un lemn putred, fiind lipsită de esența unor politici coerente și orientate către creșterea calității vieții cetățenilor și mâncată de cariile coaliției PSD-ALDE.

Leave A Comment

%d bloggers like this: