PSD Cluj cere iniţierea procedurii de revocare a Preşedintelui Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe.

April 11, 2018
356 Views

Scrisoare deschisă

Stimate domnule Emil Boc, primar al municipiului Cluj-Napoca,

Stimate domnule Daniel Buda, membru al Parlamentului European, preşedinte al PNL Cluj,

 

Stimaţi colegi, pentru că parteneri suntem prin răspunderea politică pe care clujenii ne-au încredinţat-o, în demnităţile deţinute, pentru toţi, Clujul trebuie să fie înainte de orice interes politic şi deasupra oricăror calcule personale sau de grup.

Stimaţi colegi,

Judeţul Cluj este perla economică şi templul educaţional al Ardealului şi binenţeles pentru asta nu noi politicienii post-revoluţie purtăm „vina” ci sutele de mii de studenţi care în ultimii 28 de ani au inundat Clujul din toate comunităţiile Ardealului şi nu numai.

Anul acesta împlinim o sută de ani de când românii clujeni s-au regăsit într-o ţară mamă mult dorită, România, o sută de ani pe care îi putem sărbători prin proiecte vizionare care să susţină dezvoltarea comunităţilor noastre pentru următorii treizeci, patruzeci de ani.

Împreună, prin comunicare, indiferent de culoarea carnetului de partid putem gândi strategic oportunităţile Clujului de peste un milion de locuitori şi preîntâmpina viitoarele problemele.

Descongestionarea traficului din marile aglomerări urbane, problemele generate de depozitarea gunoaielor şi  dezvoltarea parcurilor industriale nu trebuie să mai rămână speţe nerezolvate şi personal consider că nu trebuie doar raportate ca nerealizări administrative ale liderilor politici locali, liberali.

Anul acesta social-democraţia împlineşte 125 de ani de tradiţie politică în folosul oamenilor şi consider că acest argument este unul foarte puternic pentru noi, care să ne motiveze în plus, să fim partenerii oricărui proiect administrativ care să vină în îmbunătăţirea calităţii vieţii clujenilor.

Stimaţi colegi, Clujul este o comunitate ambiţioasă şi perseverentă, care nu poate să stagneze şi da, uneori trebuie să administrăm şi măsuri dureroase pentru că astăzi, la nivel de judeţ, administrarea Consiliului Judeţean Cluj este mult în urma dezvoltării locale, generată de universităţiile clujene şi industria IT cu precădere.

Iar una dintre aceste măsuri o putem lua împreună: Iniţierea procedurii de revocare a Preşedintelui Consiliului Judeţean Cluj, dl. Alin Păunel Tişe.

Argumentele în favoarea acestei intervenţii chirurgicale administrative sunt bine cunoscute şi de către domniile dumneavoastră:

  • Nefinalizarea unor proiecte URGENTE pentru Cluj, multe începute în primul mandat al domnului Alin Păunel Tişe (2008-2012): Centrul de Management Integrat al Deşeurilor; parcurile industriale nerealizate, TETAROM IV şi TETAROM V; proiectul TETAPOLIS este blocat; multe drumuri judeţene sunt la fel de cariate ca acum zece ani, exemplu DJ 109A; Spitalul Clinic de Urgenţă de Copii a rămas doar un proiect pe hârtie; extinderea pistei Aeroportului la 3.500 metri este amânată; introducerea apei în mai multe comune din Cluj este blocată;
  • Mai mulţi angajaţi ai Consiliului Judeţean Cluj mi-au semnalat sub protecţia anonimatului că liderul instituţiei manageriază judeţul la „fără frecvenţă” şi că uneori este greu de găsit la locul de muncă, motivând probleme de ordin personal, scandalul comorii de pe strada Ploieşti fiind acum ultima găselniţă.
  • Mai mulţi primari, inclusiv liberali, mi-au semnalat probleme grave de comunicare cu instituţia Consiliului Judeţean Cluj şi au reclamat dezinteresul Executivului faţă de problemele locale, manifestat inclusiv prin absenţa unui lider judeţean la întâlnirea găzduită de Asociația Comunelor din România filiala Cluj.

Stimaţi colegi, sunt convins că această măsură va face mult bine sănătăţii administrative a judeţului şi nu ne este permis să privim impasibil cum  se îmbolnăveşte principalul plămân administrativ al Clujului.

Cu deosebită consideraţie şi cu speranţa că împreună putem însănătoşi la timp Clujul!

 

deputat Gabriel Horia Nasra

Preşedinte PSD Cluj

Leave A Comment

%d bloggers like this: