Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni. Când se răceşte vremea

April 10, 2018
515 Views

În intervalul 9-15 aprilie, vremea va fi mai caldă faţă de normalul perioadei. Temperaturile vor începe să scadă semnificativ începând cu data de 15 aprilie, potrivit prognozei meteo transmise luni de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

Transilvania
Media regională a valorilor termice diurne va creşte de la 21 de grade în prima zi de prognoză, până la 24 de grade în 12 aprilie. După această dată se anticipează o scădere treptată, astfel media maximelor termice, va ajunge la 15 grade în jurul datei de 19 aprilie, iar ulterior, la sfârşitul intervalului se va încălzi uşor, la valori de 17…18 grade. Media temperaturilor minime va fi de 4…5 grade în primele două dimineţi, când în depresiuni vor mai fi valori sub limita de îngheţ, apoi în perioada 11 – 16 aprilie, media acestora va fi de 6…8 grade. După acest interval, nopţile vor fi mai răcoroase, cu minime termice, în medie de 3…4 grade.
În prima săptămână de prognoză va predomina o vreme frumoasă, iar ploi locale de scurtă durată se vor semnala în jurul datei de 13 aprilie. În a doua săptămână de prognoză, instabilitatea va fi în creştere şi mai ales în perioada 16 – 18 aprilie vor fi ploi pe arii mai extinse şi, posibil, cantităţi însemnate.

Leave A Comment

%d bloggers like this: