Florin Dan Bota lansează la Muzeul Etnografic al Transilvaniei primul album cu muzica Țării Călatei

April 10, 2018
630 Views

Muzeul Etnografic al Transilvaniei, instituție publică de cultură care funcționează sub autoritatea Consiliului Județean Cluj, vă invită vineri, 13 aprilie 2018, de la ora 18.00, la lansarea volumului La Hodin, la târg de țară de Florin Dan Bota, cel mai reprezentativ interpret de muzică populară din Țara Călatei.

După o experiență de aproape 20 de ani pe scena muzicală, interpretul aduce în lumină, într-un mod autentic, o suită de piese românești, care includ, însă, și sonorități ale etniilor maghiare și rrome ale zonei, rod al bunei conviețuiri din fermecătoarea Țară a Călatei.

Izvor de frumusețe, dăruire și reflectare a unor străvechi obiceiuri din satele Călatei, cântecele care se regăsesc pe album readuc tradiția la nivelul binemeritat, oglindind trecutul și constituind, în același timp, un exemplu de educare pentru noile generații.

Premiera constă în curajul interpretului Florin Dan Bota de a aduce prin cântec ceea ce există, de secole, în conștiința locuitorilor: buna înțelegere și conviețuirea existente atât la nivel muzical, cât și în viața de zi cu zi. Astfel, sonorități specifice fiecărei comunități s-au întrepătruns, generând o stilistică proprie zonei Călata.

Vă invităm cu drag să luați parte la evenimentul de lansare.

Vor lua cuvântul: Tudor Sălăgean, istoric, director al Muzeului Etnografic,

                             prof. dr. Aura Corbeanu, manager cultural, vicepreședinte „Uniter“,

                             prof. dr. Adrian Mureșan, critic cultural.

              

Intrarea este liberă, iar CD-ul poate fi achiziționat în cadrul evenimentului, în magazinele de specialitate sau prin comandă pe e-mail florindanbota@yahoo.com sau telefonic, la 0744.933.555.

Leave A Comment

%d bloggers like this: