Descindere a agenţilor FBI la biroul avocatului personal al preşedintelui SUA

April 10, 2018
284 Views

Descindere a agenţilor FBI la biroul avocatului personal al preşedintelui SUA

Agenţii FBI au efectuat luni o percheziţie la biroul lui Michael Cohen, avocatului personal al preşedintelui american Donald Trump, confiscând mai multe documente privind o serie de subiecte, informează cotidianul The New York Times.

Procurorii federali din Manhattan au obţinut un mandat de percheziţie pe baza unor informaţii primite de la procurorul special Robert Muller, potrivit avocatului lui Cohen, care a catalogat percheziţia drept “complet inadecvată şi deloc necesară”.

Percheziţia nu pare să aibă direct legătură cu ancheta procurorului special Robert Muller privind presupuse contacte între apropiaţi ai liderului de la Casa Albă şi oficiali ruşi în timpul campaniei prezidenţiale din 2016.

Potrivit unei surse citate de cotidianul american, agenţii FBI au preluat o serie de documente din biroul avocatului, inclusiv unele referitoare la presupuse tranzacţii către o actriţă de filme pentru adulţi, Stormy Daniels, care pretinde că ar fi avut în trecut o relaţie amoroasă cu Trump

Preşedintele american Donald Trump a afirmat că descinderea agenţilor FBI la biroul avocatului său personal, Michael Cohen, reprezintă “o ruşine” şi “un atac la adresa ţării”, informează site-ul cotidianului The New York Times.,

“Este o situaţie ruşinoasă. O adevărată vânătoare de vrăjitoare”, a declarat Trump în deschiderea unei reuniuni privind Siria, la care participă o serie de oficiali americani.

Întrebat dacă va încerca să-l concedieze pe procurorul special Robert Mueller, Trump a răspuns: “Ei bine, cred că este ruşinos ceea ce se petrece. Vom vedea ce s-ar putea întâmpla”.

Preşedintele american a mai catalogat echipa procurorului special Muller drept “cel mai părtinitor grup de oameni”, afirmând că majoritatea echipei este democrată şi mai sunt câţiva republicani care au lucrat pentru predecesorul său la Casa Albă, Barack Obama.

Michael Cohen, avocatul personal şi un apropiat al lui Donald Trump de mai mulţi ani, este deja în vizorul anchetatorilor americani în legătură cu activitatea sa în Rusia în cadrul organizaţiei Trump. Avocatul mai este investigat şi pentru presupuse încălcări privind finanţarea campaniei prezidenţiale din anul 2016.

Leave A Comment

%d bloggers like this: