Ziua mondială a sănătăţii

April 7, 2018
700 Views

Ziua mondială a sănătăţii este marcată, în fiecare an la 7 aprilie, începând din anul 1950. În 1948, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a găzduit prima întrunire la nivel mondial dedicată sănătăţii, în cadrul căreia s-a hotărât aniversarea la 7 aprilie a Zilei mondiale a sănătăţii. OMS este o instituţie specializată a Naţiunilor Unite, fiind creată la 22 iulie 1946, cu sediul la Geneva şi a cărei Convenţie a intrat în vigoare la 7 aprilie 1948.

Tema principală a Zilei mondiale a sănătăţii 2018 este “Universal Health Coverage: everyone, everywhere” (“Acoperirea universală a sănătăţii: toată lumea, pretutindeni”), zi care coincide cu aniversarea a 70 de ani de la intrarea în vigoare a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii. Sloganul ales pentru această zi este “Health for all” (“Sănătate pentru toţi”).

Potrivit site-ului OMS, www.who.int, acoperirea universală a sănătăţii înseamnă că toţi oamenii pot beneficia de servicii de sănătate de calitate, unde şi când au nevoie de ele, fără a avea dificultăţi financiare. “Nimeni nu trebuie să aleagă între sănătate şi alte necesităţi” şi “acoperirea universală a sănătăţii este esenţială pentru sănătatea şi bunăstarea oamenilor şi naţiunilor” sunt două dintre mesajele postate pe site-ul citat, de Ziua mondială a sănătăţii.

Leave A Comment

%d bloggers like this: