România alocă cei mai puţini bani pentru sănătate din întreaga Europă

April 5, 2018
297 Views

400 de euro. Aceasta este suma pe care o cheltuieşte România cu sănătatea unui român într-un an. Cifra este furnizată de Biroul European de Statistică – Eurostat, care plasează ţara noastră pe ultimul loc la nivel european din prisma cheltuielilor cu sănătatea.
La pol opus, statul care alocă cei mai mulţi bani pentru sănătate, respectiv 5.557 de euro pe cap de locuitor, este Luxemburg. Înaintea noastră sunt Bulgaria, Letonia şi Polonia, iar la mijlocul clasamentului se situează Italia şi Spania, ţări în care se alocă peste 2.000 de euro pentru cheltuielile cu sănătatea pe cap de locuitor.
Specialiştii români nu au fost surprinşi de topul întocmit de Eurostat şi subliniază că suma mică prevăzută de autorităţile române se reflectă în calitatea proastă a serviciilor de sănătate, infrastructura deficitară, lipsa medicamentelor şi lipsa specialiştilor din unităţile sanitare.
Din cei 400 de euro, un român ar trebui să primească, la nevoie, spitalizare continuă, medicamente, să beneficieze de investigaţii şi de intervenţii chirurgicale, dacă ele se impun.

….

Leave A Comment

%d bloggers like this: