Rectorul UBB, Ioan Aurel Pop , este noul preşedinte al Academiei Române

April 5, 2018
585 Views

Ioan Aurel Pop, rectorul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, este noul președinte al Academiei Române. Acesta a fost ales, joi, de Adunarea Generală a Academiei Române, cu 86 de voturi. Contracandidatul său din al doilea tur – Victor Voicu – a obţinut 56 de voturi.

Trei academicieni au candidat astăzi la cea mai înaltă poziție a acestui for: Ioan-Aurel Pop, Victor Voicu – președintele Secției de Științe Medicale a Academiei Române și Bogdan Simionescu – vicepreședintele Academiei Române. Inițial, în cursă a fost și Cristian Hera, președinte interimar al Academiei după decesul lui Ionel Valentin Vlad, însă s-a retras din motive medicale.

Ioan Aurel Pop a fost propus candidat de secția de Științe Geonomice. Ioan-Aurel Pop este rectorul Universitatii Babes-Bolyai din Cluj-Napoca, aflat in prezent la al doilea mandat la conducerea institutiei de invatamant superior. Este profesor universitar, doctor in Istorie, membru corespondent al Academiei de Stiinte, Litere si Arte (Paris) din 1999, membru titular al Academiei Romane din 2010 si membru al Academiei Europene de Stiinte si Arta (Salzburg) din 2013.

Președintele Academiei Române este ales din rândul membrilor titulari, pentru un mandat de 4 ani și poate fi reales o singură dată.

Leave A Comment

%d bloggers like this: