Guvernul a aprobat două programe naţionale in sprijinul persoanelor cu nevoi speciale

April 5, 2018
365 Views

Guvernul a aprobat, miercuri, două programe naţionale în sprijinul persoanelor cu nevoi speciale, a anunţat purtătorul de cuvânt al Executivului, Nelu Barbu.

“În şedinţa de Guvern de astăzi au fost adoptate unele măsuri în sprijinul persoanelor cu nevoi speciale. Sunt propuneri venite de la Ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale. Este vorba în primul rând de un program de interes naţional, prin care tinerii cu dizabilităţi din sistemul de protecţie specială a copilului vor fi transferaţi în locuinţe protejate. Programul acesta prevede înfiinţarea de centre de zi în care tinerii, dar şi adulţii cu dizabilităţi din comunităţi să poată fi pregătiţi pentru o viaţă independentă, prin consiliere vocaţională, terapie ocupaţională, în vederea integrării pe piaţa muncii”, a declarat Nelu Barbu, la Palatul Victoria.

El a precizat că acest program este iniţiat de Autoritatea Naţională pentru Persoanele cu Dizabilităţi şi implementat de către Direcţiile generale de asistenţă socială şi protecţia copilului, în parteneriat cu organisme nonguvernamentale şi autorităţi publice locale.

Leave A Comment

%d bloggers like this: