Bogdan Simionescu, Ioan Aurel Pop şi Victor Voicu vor candida joi pentru preşedinţia Academiei Române.

April 5, 2018
444 Views

 

Cristian Hera, care deţine interimar preşedinţia Academiei Române, a precizat miercuri, pentru AGERPRES, că, deşi a fost propus, nu va candida din motive de sănătate.

“Emoţiile mele sunt la fel de mari, după cum se ştie nu mi-am depus candidatura. Maurul şi-a făcut datoria şi se poate retrage, dar am o mare răspundere pentru viitorul acestei instituţii. De aceea, cred că Adunarea Generală îşi va dovedi înţelepciunea să aleagă dintre cei trei candidaţi rămaşi în cursă. Apar pe listă, pentru că nu pot limita dreptul celor care propun. Dar am şi eu dreptul la replică. E un singur motiv, sănătatea, care nu îmi îngăduie să merg mai departe, deoarece pentru funcţia de preşedinte al Academiei îţi trebuie, zic eu, o sănătate de fier, să poţi fi prezent la toate întâlnirile de aici”, a declarat Hera.

La rândul său, Bogdan Simionescu a afirmat că aşteaptă ziua alegerilor “cu încredere şi cu convingerea că membrii Academiei vor alege bine”, în timp ce Victor Voicu a spus că “trebuie făcut totul pentru gloria şi veşnicia Academiei Române”.

Ioan Aurel Pop a subliniat că alegerile reprezintă “un moment important al vieţii normale” a Academiei Române.

“Mâine e un eveniment care se referă la viaţa normală a Academiei Române – alegeri, o dată la patru ani. Ce pot să vă spun este că nădăjduiesc să câştige instituţia. Ne gândim la binele instituţiei, la reprezentarea ei onorabilă şi demnă şi în ţară şi peste hotare, la reluarea de către Academie a rolului pe care l-a jucat de-a lungul acestei istorii când s-au înfăptuit împliniri deosebite, ca aceea de la 1918 şi altele”, a declarat Pop, pentru AGERPRES.

În opinia sa, “oricine va prelua această funcţie onorantă şi dificilă nu trebuie decât să aplice programul Academiei”.

Leave A Comment

%d bloggers like this: