Lista noilor servicii medicale de care beneficiază românii de la 1 aprilie

April 2, 2018
521 Views

Asiguraţii români vor beneficia de servicii medicale în plus după ce la 1 aprilie a intrat în vigoare noul Contract-cadru de asistenţă medicală pe 2018: vor putea să îşi ridice reţeta de medicamente compensate şi gratuite de la orice farmacie din ţară şi nu doar de la cele aflate în judeţul de care aparţine.
În plus, pacienţii vor putea să îşi facă investigaţii la oricare furnizor de profil din ţară, indiferent cu ce casă de asigurări de sănătate se află acesta în relaţii contractuale.
Totodată, potrivit noului act normativ în vigoare, românii care au nevoie de dispozitive medicale, respectiv proteze pentru genunchi sau proteze auditive vor putea trimite documentele necesare prin poştă, către casa de asigurări de care aparţin, fără a sta la cozi pentru depunerea dosarului.
O altă modificare se referă la programul de activitate al medicului de familie, care va fi nevoit să aibă un program de 35 de ore pe săptămână, minimum cinci zile din şapte, se mai arată în documentul citat. Asta pentru a limita situaţiile în care pacienţii nu pot beneficia de servicii, se mai notează în documentul citat.
În ceea ce-i priveşte pe pacienţii cu cancer, se elimină o barieră birocratică importantă, respectiv nu vor mai fi nevoiţi să aibă asupra lor un bilet de internare pentru spitalizare continuă. Cu alte cuvinte, pacienţii oncologici se vor putea prezenta direct la spital, măsură de bun augur, spune Cezar Irimia, preşedintele Asociaţiei Naţionale a Pacienţilor Cronici din România (APCR).
Ce alte beneficii vor avea asiguraţii

Leave A Comment

%d bloggers like this: